Vakantie

De afgelopen dagen in Bangkok hebben we niet echt veel bijzonders meer gedaan. We hadden nog wel een aantal ideeën, maar we zijn nu echt vakantie aan het vieren. Dus lekker uitslapen, ontbijten, beetje slenteren langs de winkeltjes, wat drinken, verder slenteren, wat eten, beetje lezen, puzzelen, nou ja, je snapt het wel! Gister nog wel even naar het centrum van Bangkok geweest, waar het stikt van de winkelcentra. Zelfs een waar ze bijna alleen maar winkels met golfspullen hebben, van golfschoenen en -sokken tot clubs en tees, meer dan 50 winkels met dit spul. Gelukkig ook nog een winkeltje met souvenirs! Daarna de Night Market bezocht, we hoopten hier nog wat andere souvenirs tegen te komen dan op de Khao San, maar dat viel een beetje tegen.

We zitten deze laatste dagen in een wat luxer hotel (Lamphu Tree hotel), met zwembad en een mooi dakterras. Plasma tv op de kamer en hele zachte bedden. Ook een minibar, die goedkoper is dan het drinken in het restaurant in de lobby, heel vreemd! Vandaag en morgen ook geen grote plannen, waarschijnlijk op het dakterras wat lezen en drinken, daarna eten enz. Woensdagochtend zit het er dan echt op en moeten we redelijk op tijd naar het vliegveld.

Goodbye Bangkok, goodbye Asia

De laatste 2 dagen niets bijzonders gedaan en vanmorgen vroeg op en met de taxi naar het vliegveld. Als alles goed is gegaan, is het vliegtuig om 10.55 lokale tijd vertrokken richting Europa waar we om 18.15 lokale tijd in Dusseldorf zouden moeten landen.

De afgelopen dagen hebben we niet zoveel gedaan, dus ook beetje terug kunnen kijken op onze 5 maanden reizen. We zijn heel blij dat we deze reis hebben kunnen maken en dat we het ook gedaan hebben! We hebben vaak in redelijk goedkope accommodaties gezeten, waardoor we de luxere hotels waar we in hebben gezeten misschien nog wel meer waardeerden. Veel bijzondere dingen gezien en gedaan, zoals Angkor Wat, bergvolkeren, Halong Bay, Flight of the Gibbon, de panda's en nog veel meer. Het wordt nog een hele uitdaging om dit allemaal in 1 fotoboek te proppen. Wink

Tot slot willen we iedereen bedanken voor het lezen van onze (soms ellenlange) verhalen, het reageren in het gastenboek, via de sms of het ons op de hoogte houden van het leven in Nederland via de mail. Het is erg leuk om via de computer weer even 'terug' in Nederland te zijn door deze berichtjes, of natuurlijk door het Nederlandse bezoek van Arjan en Sieger in Ho Chi Minh stad en Theo, Gerry, Peter en Bert in Beiijing! In Beijing konden we zelfs weer even drop eten (bedankt Bert!), hoewel onze Chinese gids Olivia de drop niet zo lekker vond en ons vol ongeloof aankeek toen we vertelden dat wij dit in Nederland als snoep eten!

We zullen als we thuis zijn waarschijnlijk nog wel wat foto's toevoegen, maar we zien jullie binnenkort ook allemaal weer in het echt, tot snel!