Aangekomen in Singapore

Om 6:00 gaat de wekker en na snel klaarmaken gaan we rond 7:15 op weg naar Schiphol. Gelukkig horen we nog net op tijd op de radio dat de A1 is afgesloten in verband met extreme gladheid en kunnen we nog via de A12 / A2 naar Schiphol. Het is ook daar erg glad en we mogen niet harder dan 50km/u op de snelweg rijden, waardoor we wat later dan gepland aankomen. Snel de bagage inchecken, waar we er op worden gewezen dat we Singapore mogelijk niet inkomen zonder terugvlucht. We ondertekenen een formulier dat we de consequenties accepteren en gaan daarna, na afscheid te hebben genomen van de familie, door naar de douane.

Het vliegtuig is er op tijd, maar heeft blijkbaar problemen met de laadklep van het vrachtruim, waardoor we niet op tijd weg kunnen. Eerst wordt gemeld dat de vertrektijd nog ruim 2 uur op zich zal laten wachten, maar uiteindelijk vertrekken we ongeveer een uur te laat. Onderweg is er veel entertainment te kiezen (bijv meer dan 75 films en bijna 200 tv afleveringen) en daardoor valt de vlucht van 11,5 uur (we maken ongeveer 3 kwartier goed onderweg) nog best mee. We landden zaterdagochtend plaatselijke tijd rond 06:30. Toch een beetje zenuwachtig naar de douane, zouden we er zonder problemen in mogen, maar zelden zo snel door de douane gegaan, zeker buiten de EU. Even wachtten we op de bagage en daarna gaan we met de metro naar ons hotel, het Raffles. Het is even zoeken, maar dan kom je ook ergens. Een fantastisch hotel, met prachtige (en erg ruime) kamers en meer dan behulpzaam personeel. RafflesHoewel de checkin eigenlijk om 14:00 is, kunnen we rond 09:30 de kamer al op. Na even de kamer te hebben verkend en ons te hebben opgefrist gaan we de stad in. We komen langs een Chinese en een Hindu tempel waar het opvallend druk is. Erg mooi om te zien. Vervolgens gaan we wat eten, maar na het eten voelen we de vermoeidheid toch opkomen. Snel terug naar het hotel, om even een korte powernap te doen. Echter, het is dat er personeel onze kamer in gereedheid wil maken voor de avond, anders waren we niet echt op tijd wakker geworden.

Rond 16:00 gaan we weer de stad in, richting Boat Quay, waar we wat drinken. Vervolgens door naar Merlion park en ook nog langs de Singapore flyer, een 160 meter hoog reuzenrad. Helaas is deze tijdelijk gesloten. We gaan dus maar een hapje eten bij een hawker center, een groep stalletjes op straat die verschillende gerechten hebben. Daarna weer terug naar het hotel, waar we nog even nagenieten van de eerste dag en van de luxe van het hotel.

Merlion

Vanmorgen worden we allebei vroeg wakker, dus kunnen we lekker op tijd ontbijten in de Tiffin room, waar een luxe en uitgebreid buffet op ons wacht. Ook kunnen we nog pannenkoeken, eieren en zelfs biefstuk bestellen. Dat laatste lijkt zelfs Barry wat te veel van het goede op de vroege ochtend, dus we houden het bij pannenkoeken met bosbessen. Na het ontbijt terug naar de kamer, waar we de krant vinden, die we op de veranda voor onze kamer lezen.

Rond een uur of half tien lopen we naar het Asian Civilisations Museum, waar ze redelijk grote en leuke collectie hebben van allerlei zaken van diverse Aziatische beschavingen. Nog even een thee met wat lekkers en daarna gaan we naar Orchard Road, de Champs d'Elyssee van Singapore. Daar zitten we nu te internetten en dus moeten we snel weer verder :)

Het plan is nu om over 2 dagen naar Maleisië te vertrekken, waarover een volgende keer meer. Tot dan.

Weg uit het Raffles

Gezien we nog langer in Singapore wilden verblijven, moest er naar een nieuw hotel gezocht worden. Na een tijdje rondgelopen te hebben kwamen we uiteindelijk uit bij Oxford Hotel. Een lower-end toeristenhotel, maar nog geen backpack-hostel. We wilden natuurlijk niet in een keer van absolute luxe naar compleet basic :)

's Avonds gaan we naar het National Museum of Singapore, dat na 18:00 gratis toegankelijk is. Het blijkt al snel waarom, er zijn maar een paar zalen open en het bezoek valt dus een beetje tegen. Wel gezien hoe satay gemaakt wordt ;)

Tijdens het zoeken naar een hotel kwamen we langs het Victoria Street hawker center, wat een bekendere schijnt te zijn. Hier gaan we dus eten. Daarna gaan we weer terug naar het hotel, waar we onder het genot van een filmpje genieten van onze laatste nacht in de luxe van het Raffles.

Buddha Tooth Relic TempleMaandagochtend hebben we weer lekker op tijd de wekker staan en gaan weer naar het ontbijt. Daarna lopen we naar Chinatown, een kleurrijke wijk van Singapore. Allicht zelfs nog kleurrijker dan normaal in verband met het aankomende Chinese nieuwjaar. We komen onderweg de in 2007 geopende Buddha Tooth Relic Temple tegen, waar we even naar binnen lopen. Als we binnen zijn, begint er net een dienst. We gaan een verdieping naar boven om het rustig aan te kunnen kijken, zonder de gelovigen te storen. Daarna lopen we terug naar het hotel om uit te checken. Vlak voordat we naar de receptie willen gaan, worden we nog gebeld. De ouders van Marianne willen ons nog trakteren op een Singapore Sling, een bekende cocktail die zijn oorsprong kent in het Raffles. We spreken af dat we rond 15:00 deze komen nuttigen.

Eerst gaan we namelijk inchecken in het nieuwe hotel en daarna gaan we een rondje varen bij Boat Quay. Een half uurtje wordt ons het een en ander over het leven op en rond de rivier verteld. Daarna snel even lunchen en door naar het Raffles. Inmiddels in het begonnen met wat te regenen, maar we komen nog redelijk droog aan. Na de Slings te hebben gedronken, gaan we door de regen naar een ticketbureau waar we de Night Safari boeken. We worden al om 18:00 opgehaald bij het hotel, dus nog snel even een hapje eten bij het hawker center om de hoek.

Hawker Victoria StreetStipt 18:00 staat de bus bij ons hotel en we worden vervolgens naar de Singapore Zoo gebracht, waar we een mooie tramtocht door het park maken. We zien veel dieren die vooral 's nachts leven, ze zijn echter moeilijk op de foto te krijgen. Rond 22:30 uur zijn we terug bij het hotel en gaan op tijd naar bed omdat we besloten hebben de volgende ochtend alvast maar naar Maleisië te gaan.

We staan vanochtend dus op tijd op, ontbijten snel (wat een teleurstelling vergeleken bij het Raffles) en gaan vervolgens naar het busstation vlak bij het hotel. Om 08:00 zitten we in de bus naar Johor Bahru, waar we rond 09:30 uur over de grens zijn.

Lees verder